Din identitet – dit kompas i overgangen fra arbejdsliv til en ny livsfase

Intensivt weekendkursus 7. –  8. marts. 2020 med ophold på Strandgaarden Retreat

Kurset er for dig, der som 58+ står midt i tanker, forestillinger og oplevelser med overgangen fra et aktivt arbejdsliv til en ny tilværelse: Du overvejer måske at drosle ned, at skifte spor eller helt at stoppe dit arbejdsliv. Eller måske du for nylig har stoppet dit arbejdsliv og ikke helt har fundet fodfæste.

Riv en weekend ud af kalenderen og deltag i et refleksivt fællesskab med andre i lignende situation.

Dit udbytte

  • At få større viden om begrebet identitet og identitetsdannelse
  • At få reflekteret over og tydeliggjort dine værdier, roller og identitet
  • At få fat i dig selv i din nuværende livssituation
  • At få reflekteret over din livsovergang, som en ny begyndelse
  • At få fokus på det, der giver dig glæde, energi og engagement
  • At få inspiration til dit eget liv ved at høre andres fortællinger og erfaringer

For mange er overgangen fra et langt arbejdsliv til den tredje livsfase en udfordring, hvor ens identitet og rolle kan blive stærkt udfordret. Hvem er jeg, når jeg ikke længere definerer mig selv udfra mit fag, mit arbejdsliv og min arbejdsrolle? Hvilke forventninger møder jeg i mine omgivelser til, hvem jeg så er? Der er stærke normer og forestillinger i vores kultur til tilværelsen i den tredje alder, som du måske oplever vanskelige at definere dig selv i?

Ens identitet er dybest set svaret på spørgsmålet: “Hvem er jeg?”. Det er et spørgsmål, vi alle med jævne mellemrum stiller os selv – selvom vi nok sjældent stiller os op og spørger os selv så direkte! Svaret er vidt forskelligt fra person til person, da vi alle er individer med en unik identitet. Men svaret er også forskelligt alt efter, i hvilken sammenhæng man stiller spørgsmålet. Vi indtager forskellige roller i forskellige dele af vores liv, og knytter vores identitet op på både vores selvopfattelse og på de forventninger andre stiller til os. De fællesskaber, vi indgår i og den kultur, vi lever i er konstant medvirkende til at forme og juster vores identiet.

Man kan lidt forenklet sige at identiteten består af en personlig identitet, som en indre kerne, der definerer, hvem man er. Og at den består af en social identitet, som løbende dannes som følge af de fællesskaber, man indgår i.

Kurset er intensivt og faciliteret af to erfarne og dygtige procesledere. Forløbet har fokus på udvikling og fordybelse, og det forventes, at du har lyst til at arbejde med refleksion, undersøgelse nysgerrighed på dit liv – og på dig i dit liv.

Deltagerantal: Max 16 personer

Ankomst lørdag kl. 9.30 – hjemrejse søndag kl. 16.00

Facilitatorer og procesledere:
Anne Marie Byrjalsen og Frank Iversen

Anne Marie Byrjalsen, Cand. Pæd.
Frank Iversen, master i organisationspsykologi

Frank har i flere år afviklet retreats på Marias Ø i Montenegro og er til daglig partner i det erhvervspsykologiske konsulenthus Perspektivgruppen i Aarhus. Anne Marie har stor erfaring med at facilitere samtaler og udviklingsprocesser. Har gennem en årrække arbejdet som konsulent med psykisk arbejdsmiljø, ledelse og organisationsudvikling og har nu eget sit eget konsulentfirma Dialogvejen.

Anne Marie og Frank tilhører begge målgruppen 58+ og er både fagligt og personligt dybt optaget af fordybelse i livsovergange og samtaler om eksistentielle temaer.

Sted: Strandgaarden Retreat, Esby Strandvej 8, 8420 Knebel.

Strandgaarden er en gammmel renoveret gård beliggende på Helgenæs, Djursland i den smukkeste natur omgivet af marker og tæt ved havet. Dagene er tilrettelagt, så der er tid til både at arbejde med egen udvikling og at nyde den skønne natur. strandgaardenretreat.dk

Strandgaarden er kendt for sin unikke forplejning bestående af fortrinsvis økologiske råvarer og hjemmelavet mad fra bunden: et dejligt alsidigt morgenbord med friske hjemmebagte boller, yoghurt, musli og meget andet godt, en velanrettet frokostbuffet med minimum en lun ret og evt. suppe, masser af grønt og forskellige hjemmelavede pålægsretter f.eks. humus, mozzarella og andre gode sager samt et solidt aftenmåltid. Kaffe og te ad libitum, kage om eftermiddagen og en frit tilgængelig frugt/snackskål.

Pris. Kr. 2950,00 inkl. moms. Prisen omfatter kursusgebyr, materialer, ophold på enkeltværelse inkl. linned og håndklæder samt fuld forplejning.

Early bird pris: Kr. 2700,00. Spar 250,00 ved at tilmelde dig inden 30. december 2019.

Bindende tilmelding: senest 7. februar 2020 på mail til:

anne-marie@dialogvejen.dk