Den tredje alder

For mange er overgangen til den tredje livsfase efter et langt arbejdsliv en udfordring, hvor ens identitet kan blive udfordret.

Det kan opleves som en omvæltende proces at stoppe eller ændre på arbejdssituationen; idet meget af ens identitet har været centreret om et arbejdsliv. Der kan opstå en række bekymringer og spørgsmål, hvis man pludselig har en masse tid til rådighed? Eller hvordan mon det vil være at blive på arbejdsmarkedet? Hvad er sorgerne og glæderne?

Overvejelser om at drosle ned eller ændre på arbejdssituationen er en stor beslutning, som kan træffes af mange grunde. Det kan for eksempel være ændringer i arbejdsopgaver, nedslidning, sygdom i familien, lysten til at have mere fri eller ønsket om at afprøve noget nyt i livet eller arbejdslivet.

Uanset grunden er overgangen en radikal livsforandring, der for mange kræver overvejelser og langt større tilvænning, end de fleste nok kan forestille sig. Overgangen kan være næsten ligesom teenageårene, idet man træder ind i en helt ny livsfase med store forandringer og nye forventninger.

Kan du genkende noget af det? Og er i tvivl om, hvad du vil? Så er en af disse muligheder måske noget for dig!

  • Intensivt weekendkursus: Din identitet – dit kompas i overgangen fra arbejdsliv til en ny livsfase
  • Udviklingsforløb med ophold på højskole (forløb i 2020 er under planlægning)
  • Workshop: Arbejdsliv og livsfasen fuldvoksen – dine tanker og drømme?
  • Samtaler og sparring